Enkele getuigenissen

Ouders en cursisten over hun ervaringen met Wiams


Leen heeft er opnieuw een lastig maar leuk taalkamp opzitten. Als groepslid ‘oudsten’ kreeg ze heel wat responsabilités. De vrienden die ze hier maken zijn voor het leven. Prachtig om zien. Dit kamp was zo een verrijking voor Leen niet alleen voor de Franse taal, maar ook voor de verdere zelfontplooiing, attitude tegenover nieuwe situaties, uw plan leren trekken enz. Super tevreden. Bedankt voor de goede organisatie van het kamp.
Chantal Wittouck – De Pinte

Beste, onze dochter is momenteel op stage bij jullie en ik kreeg zonet volgende mededeling via sms. “Schrijf me al maar in voor volgend jaar aub.” Dit bewijst dat jullie zeer goed bezig zijn. Hartelijke dank hiervoor.
Bart Van den Broeck – Ottenburg

De stage van Hendrik afgelopen week in Remouchamps is zeker geslaagd. Proficiat voor de goede begeleiding. Hendrik heeft veel bijgeleerd en was heel enthousiast.
Mark Kuijpers – Maasmechelen

Bedankt voor alles. En ook nogmaals bedankt voor het last minute nog kunnen regelen van de équipe. Ze vonden het superleuk om in dezelfde – winnende! – équipe te zitten! Beide kids hebben weer een heel toffe week achter de rug! En van vroeger weet ik dat het hun kennis van het Frans alleen maar ten goede kan komen. Tot volgend jaar!
Pascal Helin – Laakdal

Hartelijk dank voor de vlotte transfers van/naar het station. Het was bovendien heel attent dat u een lunchpakket liet meegeven. Moe maar tevreden zijn ze thuis aangekomen. Momenteel slapen ze uit.
Ze hadden een tof kamp en willen volgende zomervakantie zeker terug. Nu hebben heel wat deelnemers uit 4A beloofd dat ze in 2018 opnieuw samen 5A zullen vormen.
Hilde Van Oost – Evergem

Jules is er elk jaar graag bij. Het is het eerste wat hij zegt als we hem komen halen: “Schrijf me maar in voor volgend jaar J.”
Fijn dat jullie er keer op keer zoveel tijd en plezier in steken. En weet je wat het grappigste is : hij is echt geen uitblinker op school voor Frans dus ik ben blij dat hij spelender wijs zo bij jullie Frans leert.
Jules zegt: “Zo saai dat het “school” Frans is – wat zijn we met Franse literatuur in ons dagelijks leven mama?”
Gerlinde Flo – Zottegem

Hoewel Emiel geen super evaluatie had vorig jaar op het taalkamp zijn de punten op school voor Frans nu spectaculair. Emiel beweert dat dit door het Wiams kamp komt. Hij is zo van “Frans” gaan houden!
Jullie mogen gerust streng zijn en alert dat hij zeker steeds Frans spreekt…
Inge Van Laecke, Zwijnaarde

Onze zonen waren vorig jaar na de stage zo ongelooflijk enthousiast. Als je weet dat ik zonen heb die niet graag ergens anders gaan slapen, moet het echt wel super geweest zijn.
Tiny Smets – Duffel

Ons Emma heeft een enorm leuke en leerrijke week gehad tijdens de taalstage in Remouchamps deze zomer! Alleen jammer van het niet zo mooie weer 🙁 … maar daar hebben jullie natuurlijk niets over te zeggen.
Marc Huysmans – Oelegem

Onze dochter heeft afgelopen augustus haar eerste taalstage Frans bij Wiams doorlopen. Het is ons uitstekend bevallen en we zijn er erg enthousiast over. Onze dochter had het eerst wel moeilijk (heimwee). Pas de laatste dagen ging het beter. Nu ze ziet welke voorsprong ze heeft op school en ze veel reacties krijgt van mensen die het heel stoer vinden dat ze dat helemaal alleen (zonder familie) volbracht heeft, wil ze zeker weer komen. Volgend jaar willen wij dan ook zowel onze zoon als dochter een taalstage Engels laten doorlopen. En onze dochter wederom een taalstage Frans laten volgen.
Familie Lemmers – Drenthe (Nederland)

Beste, dikke pluim voor de warme ontvangst, de geruststellende woorden, en de filosofie achter jullie aanpak die de nagel op de kop slaat. Hopelijk horen vroeg of laat beleidsmensen over jullie inzichten…
Als oud-cursist was ik al enthousiast, als ouder kreeg ik vandaag een boost (eerste dag, rondleiding ouders). Ben benieuwd wat zondag (laatste dag) het effect zal zijn…
Met veel achting, Philip
Philip Noben – Mortsel

Jules heeft vorig jaar een spetterende taalstage Frans gehad! Dit jaar komt hij daarom terug.
Sofie Jerumanis – Sint-Katelijne-Waver

Beste, we zijn net thuis van Godinne (…). Keno vond het super en de commentaren van de staf waren dat ook!! Ik ben ervan overtuigd dat Keno volgende jaar terug richting Godinne zal komen. 🙂
Dank aan de hele staf voor de goede zorgen en de leuke omkadering!
Els Gilis – Duffel

Beste Frank, Jeffrey kwam zeer enthousiast terug van uw taalkamp en sprak me heel de tijd aan in het Frans. Zijn zelfzekerheid en taalvaardigheid is in elk geval flink toegenomen en dat doet me deugd.
Ik dank jullie zeer voor jullie goede begeleiding en zorgen! En Jeffrey wil volgend jaar graag terug naar Godinne. Nogmaals dank en vriendelijke groeten
Patricia Tropato – Lier

Eerst en vooral wil ik jullie van harte gelukwensen met jullie jubileumviering. Ruben ziet er enorm naar uit om zijn ‘taalkampvrienden’ terug te zien. Naast het bijschaven van de taal heeft hij er een hechte groep vrienden aan over gehouden, wat echt tof is. Ze komen ook tijdens het jaar af en toe samen. Dus naast het verbeteren van de taal heeft Wiams ook voor vrienden gezorgd. Leuk om als ouder dat te zien.
Ingrid De Smet – Blankenberge

Allereerst hartelijk dank voor de goede ontvangst en een fijne organisatie van de taalstage in Godinne. De meisjes (en mama’s) waren een beetje ongerust voor dit nieuwe ‘buitenlandse’ avontuur, maar het was zeer goed meegevallen! Precies zoals u vermeldde bij aankomst waren de eerste dagen zwaar, maar ze hebben doorgezet en heel veel bij geleerd. Zelfs het eten vinden ze heel lekker! En ze zijn vol lof over de begeleiders. Ik zal zeker uw taalstage aanbevelen aan mijn vrienden en kennissen voor hun kinderen.
Sabine Blockhuys – Djursholm (Zweden)

Als kind ben ik meerdere malen bij jullie geweest. Dit is al lang geleden, maar elke dag pluk ik hier nog de vruchten van. Wiams heeft me in de eerste plaats de durf gegeven om Frans te praten. Vanaf dan was het kinderspel. Onlangs had ik nog een gesprek, beroepshalve, met iemand uit Parijs. Als je dan hoort dat je uitspraak fantastisch is… En dat komt nog altijd van mijn jaren in Godinne. Toen mijn dochter Laurence me vroeg waar ik zo goed Frans had leren praten, vertelde ik haar over Godinne. Ze was meteen verkocht.
Mark Peeters – Berchem

Axelle heeft altijd genoten van jullie vakantiestages! Ze missen zou voor haar een ramp zijn. Mooi project hebben jullie daar. Ik denk dat jullie aan die laatstejaars mooie ambassadeurs zouden hebben.
Annick Beeterens – Brussel

Momenteel combineer ik mijn stage van de lerarenopleiding met een voltijdse interim als leerkracht Frans. Ik heb al vaak gedacht: die Wiamsstages hebben toch serieus een meerwaarde om als leerkracht te beseffen dat al doende een taal aanleren beter werkt dan reproductie en papegaaienwerk. En zeker bij gasten die niet graag stilzitten. Mijn dank daarvoor!
Litsa Hellings – staflid Wiams

Yann is moe maar zo tevreden thuis gekomen van zijn eerste prachtige Wiams ervaring. Een plezier om ook in mijn eigen zoon gelijkaardige ervaringen te mogen opmerken. Dank je! Voor de organisatie, jullie visie, jullie enthousiasme, jullie duidelijk geloof in kwaliteit, jullie staf en leerkrachten! Yann is dolgelukkig, heeft veel bijgeleerd, maar vooral: hij heeft begrepen dat je door talen te leren met zoveel meer mensen kan communiceren. Hij wil dolgraag terug komen, dus hij heeft net dezelfde ervaring als zijn moeder: de taalkampen waren altijd ook mijn hoogtepunt!
Lieve Cornill – Brugge

Langs deze weg wil ik jullie nogmaals bedanken en feliciteren voor de fantastische stage die jullie onze dochter bezorgd hebben.
Peter Verlinden – Boom

Mijn dochter Julie heeft deelgenomen aan de taalstage Frans in Godinne. Bij deze wil ik jullie nogmaals bedanken voor de mooie en leerrijke tijd die Julie heeft doorgebracht. Ze zal volgend jaar zeker opnieuw van de partij zijn. Julie heeft niet zozeer vocabulaire opgedaan maar heeft wel de schrik overwonnen om in het Frans te praten (en te denken) en dit was voor ons de bedoeling van de stage. Het dagprogramma was druk maar voldoende afwisselend en het in het Frans met elkaar moeten praten heeft haar er niet van weerhouden er een resem vriendinnen aan over te houden. Ik hoop dat Prins/Koning Filip naar aanleiding van jullie 50-jarig bestaan de waarde van jullie organisatie erkent.
Kris De Cremer – Hekelgem

Via deze weg willen we nog vlug even het hele team bedanken voor de toffe en leerrijke taalstage! Het is leuk om vast te stellen dat ze ‘in het Frans denkt’. Isabelle en haar broer zullen volgend jaar weer van de partij zijn.
Erica Gijselinck – Berlare

Taalstages bij Wiams zijn zowel voor mijzelf als voor mijn kids top. Voor mijn dochter van 14 en zoon van 11 is de stage elk jaar weer het hoogtepunt van hun vakantie. De combinatie van sport en spel met leeftijdsgenoten in een opperbeste sfeer, resulteert elke keer opnieuw in een pak nieuwe vrienden en dan ook bijhorende traantjes voor het afscheid op de laatste dag van de stage. Ikzelf (als redelijk bezorgde moeder) weet ondertussen dat ik met een 100% gerust gemoed mijn kinderen mag overdragen aan de stafleden. Mijn kids hebben een duidelijke voorliefde voor vreemde talen ontwikkeld. Ze hebben geen schrik om zich te uiten en zitten er dan ook niet mee om bv. op reis anderstalige kinderen aan te spreken of om Engelse of Franse spreekbeurten te geven op school. Zowel ikzelf, mijn man, mijn zoon en mijn dochter zijn meer dan enthousiast over Wiams en kunnen iedereen alleen maar aanraden om het ook eens te proberen. In ruil krijg je een waaier van sporten voorgeschoteld, taalgevoel, zelfzekerheid en een hoop nieuwe vrienden.
Ann Devolder – Avelgem

In eerste instantie voelt het vreemd aan, je kinderen achterlaten in een vreemde anderstalige omgeving. Blikken van onbegrip en boosheid zinderen door je hoofd tijdens de terugweg. Als je bij je terugkeer de enthousiaste verhalen hoort, als je hun kennis en kunde vertolkt ziet in het toneelstukje, als je kinderen wekenlang nog ‘au soleil’ neuriën, dan weet je dat de goede keuze hebt gemaakt…
Koen Wellemans – Houwaart

De stages doen wel degelijk deugd aan hun mondelinge Franse expressie. Ze komen regelmatig zeggen dat ze meer kunnen dan doorsnee leerlingen wat betreft Frans. Dus, pluim voor jullie organisatie.
Vicky Van den broeck – Affligem

Warm onthaal voor de ouders door de directeur en ‘gelukkig’ een rondleiding in het Nederlands (voor ouders die de andere taal niet beheersen). Kinderen worden in ‘alle’ activiteiten ondergedompeld en begeleid in de andere taal. Onze zoon vond het in het begin vrij lastig om steeds Frans te horen en te moeten spreken, maar na een tijdje lukte het hem best. Het is eveneens een goede opfrissing om de 2de taal in de klas te hervatten. Kinderen hebben nadien een toffe ervaring met leuke belevenissen gehad, al dan niet ‘in de andere taal’.
Karien Kerkhofs – Houthalen

Ik herinner me Godinne 1993-1994, het internaat dat zo geweldig groot leek met gangen en trappen. Ik herinner me de lessen en mijn eerste woordjes Frans. Ik herinner me de vele sportmomenten. Ik herinner me een geweldige tijd… Toen ik dit jaar zoon en dochter mocht afhalen na de paasstage in Godinne, vertelden ze me over een geweldige week met veel sport, toffe en leuke lessen, eerste woordjes Frans en dit alles op een geweldige locatie. Als oud-deelnemer ben ik overtuigd van de bijzondere opleidingsmethode en het belang en resultaat van dit taalbad. Als ouder heb ik niet getwijfeld.
Erik Engels – Asse

Ik wil toch even een mailtje sturen om je te vertellen hoe enthousiast onze kinderen terug kwamen van hun stage in Godinne! Ze vonden het beiden een geweldige week. ‘Toen we daar waren misten we jullie wel een beetje, maar nu we weer terug thuis zijn, missen we de mensen van de taalvakantie’ zei Karen zaterdagavond. En Ruben vroeg gisteren of hij eventueel in de zomervakantie nog een taalstage mocht volgen. Ik heb echt het gevoel dat zo een stage niet alleen hun Frans ten goede komt maar dat het ook een meerwaarde betekent op sociaal vlak, kennismaken met kinderen die je niet kent, op sportief vlak… En ook het zelfstandig worden… eens zonder de ouders op vakantie te gaan betekent voor hen een rijke ervaring. De goede opvang en begeleiding van het Wiamsteam maakt dat je als ouders je kinderen met een gerust hart achterlaat. Wens de medewerkers maar een dikke proficiat voor het welslagen van deze stage.
Erna Breemans – Hamont-Achel

In mijn jeugd bestonden er waarschijnlijk wel taalstages, maar waren ze niet gekend. Wat nu wel verbeterd is door pc…. Voor mij was het vooral belangrijk dat de kinderen een taal leren spreken zonder angst te hebben. Daar ik zelf wel van alles een beetje ken (Frans, Engels, Duits) en men mij meestal wel begrijpt, spreek ik deze talen wel ‘met veel haar op’. Bij Wiams ligt de nadruk wel op de taal leren. Sport en spel hoort er ook bij, maar er wordt minder nadruk op gelegd. Ze mogen natuurlijk een leuke tijd hebben, het is trouwens toch een deel van hun vakantie die ze opofferen, maar ze moeten er ook iets van opsteken ook. Dat vind ik bij andere organisaties minder terug, daar ligt de nadruk vooral op amusement en minder op de taal. Wat ik nog altijd jammer vind, dit is natuurlijk onze eigen schuld, dat ik mijn 2de dochter ook niet vanaf 8 jaar gestuurd heb. Daar heb ik mij weeral laten leiden door het gevoel van: ze zit in type 8 onderwijs, ze gaat het te moeilijk hebben. In ieder geval door ze ook de stages te laten doorlopen heeft ze er toch veel van opgestoken. In het begin met veel traantjes, maar nu is ze door dit proces heen en gaat het veel beter. Ook in de klas voel ik toch voor haar dat ze er iets van heeft opgestoken. Ze heeft nog niet de zelfzekerheid van haar zus, maar ik hoop dat ook die wel zal groeien door vaker deel te nemen aan de stages.
Maryse Vanoudenhoven, mama van Elke, Anke en Arne – Etterbeek

Als leerkracht Frans vind ik het belangrijk dat kinderen vroeg in contact komen met vreemde talen. Een kind leert Frans spontaan en zonder angst. Vandaar dat ik mijn dochter al stuurde toen ze pas 7 was. Als oud-medewerkster was de keuze voor Wiams vlug gemaakt. Noor heeft 2 stages gevolgd en is zeer enthousiast en leergierig. Aan tafel worden soms nog de woordjes gebruikt die ze geleerd heeft: bv. une petite cuillère, du lait, une tartine,… Ze praat na een stage honderduit over haar leuke staf: enthousiaste jonge mensen die op een speelse manier taal aanleren. Liedjes (Tête, épaules et genoux; Au soleil; Viens sur le Trampoline) en toneeltjes blijven haar lang bij en weten haar enorm te boeien. Bij Wiams leert ze ook sociale vaardigheden en zo’n stage is een goede oefening in zelfstandigheid: dat gaat allemaal zeer vlot, ondanks de bezorgdheid van mama. Dus: op naar de volgende stage!
Nele Bleukx – Bree

” Grâce à leur enthousiasme nos collaborateurs améliorent le niveau des stagiaires. “